Bert de olifant en Hippievillage PAI

Zo inmiddels alweer een week achter de rug dus tijd voor een nieuw blog. Na twee weken in Thailand te zijn voel ik me hier heerlijk thuis. Het is soms een behoorlijke chaos, maar over het algemeen is het leven hier heel easy going. De stress en vooral regelmaat die je automatisch meeneemt uit Nederland is bijna uit mijn lijf en hoofd en dat is een heerlijk gevoel. Ik weet momenteel bijna niet meer of het nou maandag, dinsdag of woensdag is en dat is een fijn gevoel. Het is namelijk totaal niet van belang wat voor dag het is, je kunt hier elke dag genieten, het is maar net wat je zelf van de dag maakt!

We hebben 3 dagen in de jungle doorgebracht, echt een top ervaring. Ook een aantal leuke mensen leren kennen, twee meiden uit Venezuela en vier gasten uit Engeland. Wat een heerlijk volk die Engelsen, alleen dat accent al. For fucksake.. jullie kennen het wel. De eerste dag zijn we door de bergen geklommen naar een stam die daar op originele wijze nog steeds wonen. Best een pittig geintje met een temperatuur van rond de dertig graden en een luchtvochtigheid van een opgevoerde Intratuin. Het was wel genieten van de natuur, echt prachtig.

Na aankomst bij ons slaapvertek stond er iets op de planning wat ik al jaren wilde doen. Rijden op een olifant. Echt een top ervaring. Zeker omdat we ook echt flink berg op en af gingen in plaats van een saai rondje op het platteland. Onze olifant, Bert, was ook de meest eigenwijze van het hele stel wat af en toe lachwekkende situaties opleverde. S ’avonds hebben we nog lekker een pilsje gedaan met de Engelse “lads” en de Zuid Amerikaanse meiden. Erg gezellig, maar daar betaal je de volgende dag wel een kleine rekening voor.

De tweede dag bestond voor een groot deel uit klimmen, klimmen en nog is klimmen. Echt top, wel erg avontuurlijk op een versleten paar Nike Dunks ? De derde dag hebben we nog een poging gedaan tot raften op een rivier, leuk om te doen, maar het was wat aan de korte kant. Kortom heerlijke drie dagen gehad.

Na terugkomst een heerlijke douche gepakt en wezen eten bij een erg goed Italiaans restaurant. De vino rosso liep ook weer makkelijk binnen wat ervoor zorgde dat ik lekker op tijd op bed lag en lekker kon bijslapen. De dag erna (zaterdag) lekker ff een dagje niks gedaan. Lekker relaxen, een boekje lezen en wat internetten. ‘S-avonds lekker wezen stappen in Chiang Mai. Erg gezellig en ze draaien hier zo nu en dan lekkere muziek, en dat zag ik als soms te kritische liefhebber niet gauw. De Thaise buckets bevallen ook prima. Dit is een soort van kleine emmer met drank waar je 300 baht (€ 7,50) voor betaald. Ze slaan behoorlijk in kan ik vertellen. Zo wordt het wel lastig om de “ladyboys” van de echte dames te onderscheiden, maar dat gaat vooralsnog prima ;)

 Zondag zijn we met een minivan vanuit Chiang Mai naar Pai gereden. Pai is een klein hippieachtig dorpje in de bergen in het uiterste noorden van Thailand. De rit duurde zo’n drie uur, maar was al een belevenis opzich door de prachtige wegen door de bergen. In Pai hebben we in een prachtig bamboo hutje met rieten dak geslapen voor welgeteld € 2,50 per persoon per nacht. We hebben hier eigenlijk gewoon vier dagen genoten van de heerlijke relaxte sfeer en mensen. Lekker uit eten, boekje lezen, vissen op piranha’s, met een scooter door de bergen, zwemmen en barretjes uitkammen.

 Vandaag (donderdag) zijn we met de bus weer terug gereden naar Chiang Mai. Vannacht slapen we hier en morgen vertrekken we naar Chiang Rai wat tegen de grens met Laos aanligt. Vanuit hier gaan we een boottocht over de beroemde Mekong rivier doen wat ons in Laos gaat brengen. Ik zal proberen de komende dagen wat tijd te zoeken om wat foto’s te uploaden, maar dit gaat erg moeizaam. Er is hier overigens wel bijna overal Wi-Fi wat erg relaxt is.

Ik vermaak me prima hier, maar mis zo nu en dan uiteraard de mensen thuis ook wel is. Mijn eindconclusie is toch dat dit echt een prachtervaring is en dat ik ontzettend blij ben deze stap gezet te hebben

Laat wat leuks achter en ik hoop snel weer wat leuks te kunnen posten.

Grtz Arjan

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer