De eerste indrukken

Hallo iedereen!

Zo na zeven dagen is het tijd om mijn eerste ervaringen op mijn blog te posten. We zitten momenteel in een hotel in Chiang Mai in het noorden van Thailand. De vliegreis naar Bangkok is prima verlopen. Tussen twee stevige personen inzitten voor een periode van 10 uur is alleen geen pretje! Ik was daarom ook erg blij dat ik het vliegtuig uit mocht in Bangkok!

Na aankomst op het vliegveld zijn we met een taxi ons hostel gaan opzoeken. Een keurig hostel  met nette kamers en een relaxed terras waar we lekker de nodige pilsjes hebben gedronken. Bangkok is een chaotische stad met om de 25 cm een Thai die zijn spullen probeert te slijten. De eerste avond zijn we lekker wat Thai wezen eten en daarna aan de tequila’s gegaan in een foute club op kho San Road.

De volgende dag begon uiteraard met een prima kater en ze voelen precies hetzelfde als in Nederland ;) We hebben wat tempels bekeken en Bangkok verkent. Erg verstandig zijn we die avond op tijd naar bed gegaan maar met dank aan de jetlag gingen de oogjes om 6 uur s ’ochtends pas dicht. Niet echt een succes dus.

We hebben een tour geboekt die ons met de trein vanuit Bangkok naar Attuthaya en vervolgens naar Chiang Mai Bracht. Attuthaya is een oud stadje een uur buiten Bangkok. Hier hebben we wat mooie tempels en ruïnes bekeken. Kort samen gevat, voor de komende weken genoeg tempels gezien!

De treinreis van Attuthaya naar Chiang Mai duurde zo’n 12 uur en was een mooie ervaring. Het noorden van Thailand heeft momenteel last van overstromingen en dit was duidelijk te merken onder de reis. Water dat tot aan beide zijden van de rails reikt en zelfs er overheen maak je niet vaak mee. Verder schitterende landschappen gezien en onder genot van een lekker stukje muziek zitten genieten.

We zitten nu in een groot hostel in Chang Mai. Vandaag doen we ff een dagje rustig aan. De komende drie dagen gaan we een trekking doen in de Jungle. Slapen in een hutje op de hei en rijden op een olifant hoop ik.

Ik hoop snel weer wat te schrijven.

Groeten aan iedereen!

Arjan

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer